Rio Mare je cesta k rychlé, snadné a kvalitní večeři

Držíte dietu? Sportujete a potřebujete tělu dodat energii, vitamíny a minerály? Chcete jíst zdravěji, ale chybí čas a inspirace? Cítíte se po jídle unavení?

S porcí kvalitního tuňáka Rio Mare neuděláte nikdy chybu! Dochází inspirace, co uvařit, ideálně bez složitých nákupů a dlouhých hodin v kuchyni, pak pro vás máme hned několik receptů, které si zaručeně zamilujete a s trochou fantazie se k nim rádi budete vracet.

Tuňák s rajčátky, zelenými fazolkami a čerstvou bazalkou

Ingredience na 4 porce:

  • 4 balení tuňáka Rio Mare Leggero (po 60 g) / Rio Mare Natura (po 60 g)
  • čerstvé zelené fazolky
  • cherry rajčátka
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • ocet Balsamico
  • lístky bazalky
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Dejte si vařit vodu se lžičkou soli. Než přivedete k varu, očistěte fazolky – odkrojte jim špičky a případně stáhněte tuhá postranní vlákna. Nakonec je opláchněte na cedníku. Jakmile začne vařit voda, přidejte fazolky a nechte je 5 minut vařit. Měly by být měkké přesně na skus, tedy trochu křupnout.
  2. Uvařené fazolky slijte nebo vyberte cedníkem a hned je umístěte do většího množství ledově studené vody – nejlépe se chladí v čistém, napuštěném kuchyňském dřezu. Po zchladnutí je vyberte na cedník a nechte okapat.
  3. Rajčátka opláchněte, pokrájejte na půlky a naaranžujte na talíře. Přidejte uvařené, vychlazené a scezené fazolky, které ještě před tím překrájejte na velikost sousta. Zlehka osolte. Zalijte olejem a přidejte trochu octa Balsamico, případně z oleje a octa nejdřív umíchejte zálivku a tu pak nalijte na zeleninu.
  4. K naaranžovanému salátku rozprostřete tuňáka a dozdobte lístky bazalky.
  5. Můžete doplnit krajíčkem celozrnného chleba.

Linguine s tuňákovým ragú a hráškem

Ingredience na 4 porce:

  • 350 g linguine
  • 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • ½ cibule
  • 200 g mraženého měkkého hrášku
  • 100 g rajčatové dužiny
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • snítka petrželky

Postup:

  1. Přiveďte hodně osolené vody k varu, očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.
  2. Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.
  3. Vložte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte, smíchejte na pánvi s připravenou směsí a ihned podávejte.

Basmati rýže s tuňákem a dýní

Ingrediencena 4 porce:

  • 2 balení tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji (po 80 g) / NEBO Rio Mare Leggero (po 60 g)
  • 350 g rýže Basmati
  • 1 dýňový plátek
  • 2 čerstvé jarní cibule
  • ½ červené chilli papričky
  • sůl, bílý pepř

Postup:

  1. Zahřejte několik polévkových lžic olivového oleje v pánvi wok a usmažte česnek, nakrájenou jarní cibulku (odložte stonky) a nakrájenou chilli papričku. Přidejte dýni nakrájenou na kostky, sůl a vařte na středním ohni a v případě potřeby přidávejte trochu vody.
  2. Nasypte propranou rýži do půl litru slané vroucí vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a pokračujte ve vaření, dokud není Basmati "al dente" (voda by měla být zcela absorbována).
  3. Jakmile uvaříme, prohřejte rýži v pánvi wok spolu s dýní, přidejte tuňáka a nechte absorbovat chuť.

Tuňákový salát s jablky a opékanými mandlemi

Ingredience na 4 porce:

  • 3 balení tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
  • 2 červená jablka
  • 20 g mandlí nakrájených na špalíčky
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • srdíčko řapíkatého celeru
  • hrst křehkých salátových lístků
  • sůl na dochucení

Postup:

  1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.
  2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
  3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
  4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.

„Rio Mare – skvělá ryba, skvělá chuť

Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte

https://www.riomare.cz/

nebo se staňte našimi fanoušky na

https://www.facebook.com/RioMareCesko/