Když ovoce dozraje, je to velká bobule se zvláštním vnitřním členěním. Má velmi tvrdou slupku, pod kterou se ukrývá šest až dvanáct pouzder, v nichž se nachází semena, a těch je v jednom plodu zhruba 600. Jsou aromatická a jejich chuť je sladkokyselá. Obsahují vysoké procento vitamínů řady B (B1, B2 a B3), 6 esenciálních a 9 neesenciálních aminokyselin a také sodík, draslík, cukry a kyselinu citronovou.
Výzkumy prokazují, že plody (šťáva z plodů) blahodárně působí proti některým typům bakterií a kvasinek, které mohou u lidí způsobovat ústní a genitální mykózy. Pravidelná konzumace šťávy ze semen pomáhá pacientům s vysokým krevním tlakem a ischemickou srdeční chorobou. Za zmínku také stojí, že zvyšuje hladinu testosteronu a napomáhá s produkcí kolagenu.
Tak už víte? Ano popisujeme vám granátové jablko s přesným názvem Marhaník granátový (Punica granatum), který známe také jako granátovník obecný.