Inspirujte se snadnými recepty pro parní a mikrovlnné trouby Miele

Pokud máte doma parní troubu a mikrovlnku nebo kombinovaný přístroj využívající přednosti obou pomocníků, přijdou vám jistě vhod recepty na výtečné a zároveň snadné pokrmy. Na jednom z nich si pochutnají i vegetariáni.

Recept pro mikrovlnnou troubu

Fazolky s tymiánovou omáčkou (4 porce):

Skvělá příloha nebo menší chod nadchne snadnou přípravou. Pokrm je vhodný I pro vegetariány.

Ingredience:

  • 750 g zelených fazolek
  • 50 ml vody
  • 150 ml smetany
  • 150 g crème fraîche
  • 2 ČL hořčice
  • 1 PL světlé jíšky
  • 1 svazek nebo 3 PL tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Fazolky očistíme, vložíme je do mísy, přidáme vodu a trochu soli, přikryjeme a připravujeme v mikrovlnné troubě na 900 (850) W asi 6 minut. Poté mikrovlnnou troubu nastavíme na 450 W a necháme 12 minut ohřívat. Vodu slijeme. Všechny zbylé přísady smícháme, přikryjeme a dáme do mikrovlnné trouby na 900 (850) W na 5 minut. Omáčku nalijeme na fazolky a podáváme.

 

Recept pro parní troubu

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce (4 porce)

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa (á cca 125 g)
  • 250 g crème fraîche
  • 4 PL hrubozrnné hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ČL šalvějových lístků
  • sůl

Postup:

Smícháme crème fraîche, hořčici, vymačkaný česnek a sůl. Přidáme natrhané lístky šalvěje a maso obalíme v této marinádě. Zbylou marinádu rozdělíme na maso. Připravíme v parní troubě (nastavení: 100 °C, 7 minut). Podáváme s rýží.

www.miele.cz