Pokud máte doma parní troubu a mikrovlnku nebo kombinovaný přístroj využívající přednosti obou pomocníků, přijdou vám jistě vhod recepty na výtečné a zároveň snadné pokrmy. Na jednom z nich si pochutnají i vegetariáni.
Recept pro mikrovlnnou troubu
Fazolky s tymiánovou omáčkou (4 porce):
Skvělá příloha nebo menší chod nadchne snadnou přípravou. Pokrm je vhodný I pro vegetariány.
Ingredience:
- 750 g zelených fazolek
- 50 ml vody
- 150 ml smetany
- 150 g crème fraîche
- 2 ČL hořčice
- 1 PL světlé jíšky
- 1 svazek nebo 3 PL tymiánu
- sůl
- pepř
Postup:
Fazolky očistíme, vložíme je do mísy, přidáme vodu a trochu soli, přikryjeme a připravujeme v mikrovlnné troubě na 900 (850) W asi 6 minut. Poté mikrovlnnou troubu nastavíme na 450 W a necháme 12 minut ohřívat. Vodu slijeme. Všechny zbylé přísady smícháme, přikryjeme a dáme do mikrovlnné trouby na 900 (850) W na 5 minut. Omáčku nalijeme na fazolky a podáváme.
Recept pro parní troubu
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce (4 porce)
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa (á cca 125 g)
- 250 g crème fraîche
- 4 PL hrubozrnné hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1/2 ČL šalvějových lístků
- sůl
Postup:
Smícháme crème fraîche, hořčici, vymačkaný česnek a sůl. Přidáme natrhané lístky šalvěje a maso obalíme v této marinádě. Zbylou marinádu rozdělíme na maso. Připravíme v parní troubě (nastavení: 100 °C, 7 minut). Podáváme s rýží.