Prostřednictvím svých nových rychlých směsí chce Probio ukázat, že jíst zdravě a chutně nemusí být nijak složité. Každá krabička nabízí možnost, jak snadno a rychle zařadit biopotraviny a méně známé suroviny do běžného jídelníčku. Je to způsob, jak vyzkoušet například čirokovou, ječnou, hrachovou či cizrnovou mouku nebo původní obiloviny jako pohanku, špaldu či červenou pšenici v takové formě, aby se pokrm povedl a chutnal.
„Považujeme to za praktický návod a nasměrování ke zdravějšímu životnímu stylu jednoduchou a zábavnou cestou,“ vysvětluje Barbora Hernychová.
Všechny použité suroviny ve směsích pocházejí z ekologického zemědělství či volného sběru v čisté přírodě. „Zákazníkům odpadá nutnost číst podrobné složení a obavy, že směs obsahuje nějaká aditiva. Směsi samozřejmě neobsahují žádné negativní přídatné látky jako barviva, konzervanty, zvýrazňovače chuti či aromata. Receptury jsme dlouho vyvíjeli a spolupracovali na některých i s profesionálním kuchařem Davidem Šaškem,“ doplňuje Barbora Hernychová
A o není všechno. Nové krabičky od PROBIO totiž přímo vybízejí ke hře. Najdete na nich vždy 2 dílky pexesa, které představuje některou ze součástí naší přírody. Zde je to původní odrůda jeřábu – moravského sladkoplodého. Nové krabičky jsou součástí dlouhodobého konceptu PROBIO usilujícího o maximální využití obalového materiálu a minimalizaci odpadu.
Výrobky PROBIO najdete na e-shopu, u kvalitních prodejců biopotravin nebo velkých rozvážkových služeb.
Houbové a zeleninové špaldoto
Základem špaldota je špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno – (kroupy), k nimž se přidávají sušené hříbky, koření a bylinky (houbová varianta) nebo sušená rajčata a jiná zelenina, koření a bylinky (zeleninová varianta). Špaldoto je hotové během 30 minut a téměř bez práce. Je velmi chutné, a protože je celozrnné, zasytí na dlouhou dobu.
Do směsi přidáte jen vodu a lžíci oleje a necháte 30 minut pod pokličkou vařit. Můžete posypat strouhaným sýrem, vmíchat do něj krémový sýr nebo přidat kuřecí maso. Pokud dolijete více vody, vznikne chutná polévka.
Bezlepkový perník
Pohankový perník v bezlepkové variantě je obohacený o čirokovou mouku. Bezlepkový perník, to je neodolatelný, vláčný moučník hotový za 30 minut. Pohanková a čiroková mouka zaručují vysoký podíl bílkovin v moučníku.
Jeho příprava je rychlá a jednoduchá: do směsi stačí jen přidat vodu a olej, péct 30 - 40 minut a je hotovo. Do těsta ze pro zvýraznění chuti přidat 2 lžíce kakaa a pro zvýšení obsahu bílkovin 1 vejce. Vychladlý perník potřete nebo prokrojený promažte marmeládou či povidly a polijte kvalitní čokoládou.
Slovanská pohanka od PROBIO – pro rychlou přípravu chutné a zdravé svačiny
Pokud zrovna nemáte moc času na náročnější pohankový recept, spěcháte do práce nebo chystáte děti do školy, jistě přivítáte nové rychlé směsi od PROBIO. Jednou z nich je slovanská pohanka, obsahující šetrně loupané pohankové kroupy, sušenou zeleninu, koření, bylinky a pravé hříbky. K chuťově perfektně vyvážené směsi stačí přidat už jen vodu, lžičku oleje a vařit 20 minut. Podávat ji můžete s nejrůznější kvašenou zeleninou, červenou řepou, cibulkami nebo okurkami ve sladkokyselém nálevu.
A o není všechno. Nové krabičky od PROBIO totiž přímo vybízejí ke hře. Najdete na nich vždy 2 dílky pexesa, které představuje některou ze součástí naší přírody. Zde je to původní odrůda jeřábu – moravského sladkoplodého. Nové krabičky jsou součástí dlouhodobého konceptu PROBIO usilujícího o maximální využití obalového materiálu a minimalizaci odpadu.
Vařte jako Italové
RISOTTO ARBORIO PROBIO je namícháno z kvalitní rýže, sušeného hřibu pravého, sušené zeleniny,
bylinek a koření. Má velmi příjemnou chuť i vůni. Rýže Arborio je pěstovaná v Itálii a je specifická svou přípravou al dente, tedy křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu. Risotto je bezlepkové.
Oceníte jeho rychlou a jednoduchou přípravu. Stačí přidat jen vývar/vodu, olej a vařit 15 – 20 minut. Krémové konzistence dosáhnete postupným přidáváním vývaru a postupným odpařováním. Na závěr vmíchejte lžíci másla a posypte parmezánem.
Více na www.probio.cz