Každý typ jídla si žádá svoji pánev!

Připravujete palačinky, steak či čínu na jedné univerzální pánvi s vědomím, že v tom nemůže být zas tak velký rozdíl? Velká chyba! Do dokonale vybavené kuchyně potřebujete výjimečné pánve!  Přestože na trhu najdete nepřeberné množství pánviček rozdílných velikostí, materiálů, tvarů i cen, my vám poradíme, jaké jsou ty hlavní, které byste měli přidat do své výbavy. A buďte si jisti, že vaše kulinářská díla se nebudou lišit od těch, která vytvořili vyhlášení profesionálové.

Pro přípravu ryb

Pokud chcete usmažit skvělý plátek lososa nebo pstruha chutně, zdravě a bez zbytečného tuku, rozhodně v domácnosti najdete uplatnění pro titanovou pánev na ryby, na které za pomocí vysoce nepřilnavého povrchu můžete připravit jakýkoliv pokrm bez přidaného tuku či oleje. Další výhodu má zároveň její samotný tvar, který je oproti klasickým modelům čtvercový. Tyto podmínky splňuje i pánev Titanium Nowo s odnímatelnou rukojetí od německé společnosti WOLL, na které kromě ryby ukuchtíte také přílohu ve formě zeleniny či lahodné omáčky. Kromě dostatečně širokých okrajů má i nezbytný nepřilnavý povrch, jenž je tvořen čtyřmi titanovými nátěry, tvrzenými unikátní otěruvzdornou vrstvou. Pánev má 10 milimetrů tlusté dno, které se rychle a rovnoměrně rozpaluje a zároveň je vhodné na všechny typy varných desek včetně indukce. Kromě bytelného těla je k dispozici také odnímatelná rukojeť, která umožňuje získat více místa při skladování v lednici nebo při používání v troubě. Pánev o stranách 28 x 28 centimetrů je k dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 3 055 Kč.

Pro přípravu šťavnatého steaku

Pro přípravu vynikajícího steaku je zapotřebí masivní pánev se silným dnem a povrchem, který odolá i těm nejvyšším teplotám a zároveň umožní rychlé a rovnoměrné vedení tepla. Pokud si navíc chcete zachovat krásnou vzpomínku na grilování po celý rok, skvělým společníkem pro vás bude kulatý litinový gril Staub, ideální na přípravu grilovaného masa z pohodlí vašeho domova. Litina díky svým jedinečným akumulačním vlastnostem umožňuje rychlé zahřátí pánve ale také úsporné vaření při nízkých teplotách. Disponuje prémiovým nepřilnavým povrchem a vystouplým žebrováním, který vám vytvoří požadovaný vzhled mřížkovaného masa. Nespornou výhodou je také široká rukojeť pro snadnou manipulaci. Pánev je vhodná na všechny typy sporáků včetně indukce a trouby, naprosto nenáročná k údržbě, a navíc tak krásná, že se hodí na servírování. Litinový gril Staub v grafitově šedé barvě o průměru 30 centimetrů pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 4 030 Kč.

Pro milovníky zdravého vaření 

Restovaná zelenina, míchaná vajíčka či maso potřebují ke své přípravě střední teplotu a nepřilnavý povrch, na němž můžete jídlo uvařit jen s pomocí malého množství tuku nebo zcela bez něj. Dokonalým společníkem všech milovníků zdravých pokrmů proto bude chytrý set dvou pánví Greenpan o průměru 20 a 28 centimetrů. Prostřednictvím nich připravíte snídaně, obědy i večeře, které budou nejen chutné, ale především zdravé. Nepřilnavý povrch Thermolon™ je vyroben z čistě přírodních materiálů šetrným způsobem k životnímu prostředí. Jeho základem je pískový derivát, který se metodou transformace pevných částic, přemění na substanci. Tu lze volně rozprášit na pánev, aniž by byla použita nějaká lepidla či jiná přidaná aditiva. V pořadí již 5. generace tohoto povrchu má také prokazatelně výjimečnou tvrdost díky diamantům, namletých do základního křemičitého derivátu. Tato výroba dělá pánve GreenPan zelenými jedničkami na trhu. Výhodou je také tepelně odizolovaná rukojeť z termoplastu, vhodná k používání i v troubě až do teploty 180 °C. Sada dvou pánví, doplněna textilní ochranou vložkou pro bezpečné uskladnění pánví metodou stohování, je k prodeji v pobočkách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 2 280 Kč.

Pro vyznavače asijské kuchyně

K přípravě chutných asijských pokrmů potřebujete také vhodné náčiní. Pánve wok se pyšní dokonale promyšleným tvarem, který zajišťuje snadné míchání a následné smažení většího počtu surovin na silném ohni s minimem tuku. Z toho důvodu nesmí chybět v domácnostech těch, kteří neodolají kouzlu asijské kuchyně. Díky pánvi s mřížkou, skleněným víkem a dřevěnou obracečkou, od mistra čínské kuchyně Ken Homa, se ocitnete v zemi nebeského draka z pohodlí vaší kuchyně. Pánev je navržena tak, aby vám umožnila rychlou a snadnou přípravu oblíbených asijských pokrmů, včetně prastaré metody stir-fry, při které jsou ingredience smažené v malém množství velice horkého oleje za stálého míchání. Pánev má černý třívrstvý nepřilnavý povrch Eclipse, který je speciálně navržen pro vaření při vysokých teplotách. Vysoce kvalitní je i vnější část, která je odolná vůči drobným oděrkám či poškrábání. Odkapávací mřížka z nerezu se skvěle hodí k přípravě krevet a dalších mořských plodů. Tělo, tvořené z uhlíkové oceli o síle 1,5 milimetrů, je velmi lehké a snadné k manipulaci. Sadu Ken Hom Excellence, jež je dostatečně velká pro přípravu pokrmů až pro čtyři osoby, zakoupíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 490 Kč.